maandag 30 mei 2016

Het project dat iemand van zichzelf kan maken

Je hoort het wel uit NLP-hoeken en andere stromingen die voortvloeien uit de
maakbaarheidsgedachte: dat je succes krijgt als je er maar in gelooft. Of ernaar verlangt. Of er maar hard genoeg voor werkt. Die maakbaarheidsgedachte die teruggaat tot, jawel, het Calvinisme, dat nu juist die maakbaarheidsmensen zo verfoeien. Want stijf, houterig, gehoorzaam en intens saai.

De top die niet bestaat 

Verbeten doen ze hun best om hun succes te behalen. Sommigen werken zich het schompes, anderen gaan over lijken. Weer anderen doen allebei en

maandag 23 mei 2016

Rust is niet altijd de beste remedie

Van de week kreeg ik een cliƫnt in mijn mailbox die oververmoeid was. Ik noem het geen depressie
of overspannenheid, want ik zie de mensen over het algemeen niet. Wel beschreef hij zijn moeheid, en ook waardoor hij dacht dat die veroorzaakt was. Een heel verhaal over teveel administratieve rompslomp in de zorg waardoor men niet meer aan het werk zelf toe komt. Zorgen dus.

dinsdag 17 mei 2016

Moet je als vrouw naar de top? Welke top?

Het is natuurlijk prachtig als meer vrouwen op hoge functies bij de overheid en in het bedrijfsleven komen. En het lijkt goed te gaan, de laatste tijd. Dat is niet alleen goed voor die vrouwen, maar voor iedereen, want 'onderzoek heeft uitgewezen dat' het met een vrouw aan het roer, allemaal soepeler en  beter verloopt. So far so good.

Als deze groei een resultaat is van een toenemend ondernemerschap van vrouwen, dan vind ik het best. Niet als het 't gevolg is van een soort streberigheid om ook de macht te grijpen of, erger nog, omdat de overheid

Waar vrouwen mee zitten

Momenteel werk ik aan mijn derde boek over Mindful Analysis, de methodiek voor online coaching en therapie waarbij je binnen een week resultaat boekt. Nou ja, boekt... je voelt je beter, je weet meer waar je mee bezig was en je zit weer lekker in je vel. Met een mooi plan in je mailbox, zelf geschreven, zelf bedacht, op basis van hoe je zelf in het leven staat en wilt staan.

Natuurlijk zit het boek boordevol voorbeelden van casussen want in eerste instantie kunnen mensen zich niet veel voorstellen bij zo'n 'MA-traject'. En bij het schrijven denk ik aan al die trajecten die ik de afgelopen jaren heb

zaterdag 14 mei 2016

'Voor mij is het belangrijk dat jij gelukkig bent' - Frans Kellendonk

Geworstel met de liefde, wie kent het niet. Gezien de enorme groei en bloei van datingsites voor alle leeftijden, opleidingsniveaus, geslachtsvoorkeuren is het een drukte van belang voor Cupido om op dit moment zijn werk naar behoren uit te oefenen.

En raakschieten doet hij, maar niet altijd. Of liever gezegd: zelden.

zaterdag 7 mei 2016

Waarom wil je eigenlijk coach worden?

Heel veel mensen, vrouwen vooral, willen coach worden. Je weet dat er al 40.000 coaches zijn en meestal weet je ook dat een fractie daarvan van het werk kan leven, en toch wil je coach worden. 'Om anderen te helpen', is het waardige streven en je stort je in het opleidngs- trainings- en workshopsaanbod dat niet groot, maar immens is. Het meeste is van een belabberd niveau en kost veel te veel geld, maar je hebt nu eenmaal nog niet het onderscheidingsvermogen dat je nodig hebt om te kunnen zien wat wel en niet deugt.
Ziedaar het ontstaan van een markt.