maandag 13 juni 2016

In het kort. Waarom schrijven werkt.

Ooit is de mens gaan schrijven uit behoefte aan ordening, het vastleggen van zaken (hoeveel stuks vee heb ik?) en het waarschuwen van anderen in geval van gevaar. Naarmate het schrift zich ontwikkelde, nam ook het aantal functies van het schrijven toe. Het geschrevene als geheugensteun, middel tot zelfreflectie en het doorgeven van kennis, wijsheid en ervaring - om er maar wat te noemen. Teksten als leidraad voor het leven. Schrijven als middel om zaken kritisch te kunnen bekijken. 

In onze tijd is het belangrijk om te weten waar je staat en wie je bent, en dat in een wereld die almaar in verandering is. We worden overspoeld door indrukken en informatie en vaste referentiekaders lijken verdwenen. Het schrijven is een punt van rust en zelfexpressie tegelijkertijd. Je kunt een pas op de plaats maken, zaken overdenken en op je eigen manier formuleren. Dat verheldert en geeft houvast. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen in je omgeving: je relaties, op wat voor niveau dan ook. 

Regelmatig schrijven over je ervaringen en emoties is gezond voor lichaam en geest. Dus ook voor je relaties, je werk en functioneren in het algemeen. Internet maakt het mogelijk om dat schrijfproces te intensiveren met gerichte, stimulerende en motiverende vragen. Zo komt er een constructief, actief traject tot stand. Het Mindful Analysis-traject. 

Duurt een week, kost € 450,- en je kunt meteen beginnen. 

Eerst meer weten? Kijk dan hier. Of neem meteen contact op om je eigen vragen te stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten